Opettajaksi?

KOULU on avoin vertaisoppimisen karnevaali, jokamiestaitojen juhlaa. Kuka tahansa voi opettaa, ja opettamalla oppii itsekin parhaiten. Opettajan ei tarvitse olla aiheensa muodollinen asiantuntija, vaan omakohtainen kiinnostus sekä halu jakaa oppimiskokemuksia riittää!

Opettajiksi toivomme yksityishenkilöitä ja voittoa tavoittelemattomia yhteisöjä; jos yrityksesi haluaa päästä mukaan KOULU-karnevaaliin se on mahdollista sponsorointia vastaan, katso lisää täältä.

Tarjoamme opettajiksi haluaville OPEPAJOJA elokuussa 2013. OPEPAJA  auttaa sinua sekä löytämään opetettavan aiheesi että hiomaan opetusmetodisi huippuunsa.

Lisätietoa OPEPAJOISTA ja opetusmetodeista täältä!

Inspiraatiota aiheen valintaan voit hakea myös vuoden 2012 KOULU-festivaalin tarjonnasta tai Koulu-festivaali 2013 Facebook-ryhmästä.

 
Tällä lomakkeella
 voit sunnuntaihin 18.8. mennessä ilmoittaa halukkuudestasi pitää oppitunti KOULU-karnevaalissa.


NÄIN PERUSTAT POP-UP-KOULUN:

1) Päätä opetettava aihe
Mikä sinua kiinnostaa? Mitä osaat jonkin verran, mutta haluaisit oppia lisää? Perustaaksesi pop-up-koulun sinun ei tarvitse olla aiheesi muodollinen asiantuntija. Pop-up-koulu on vertaisoppimista. Osallistujat oppivat toisiltaan, ja opettamalla opit itsekin lisää aiheestasi. Voit myös kerätä aiheesta kiinnostuneiden ryhmän yhteen!

2) Aika, paikka ja osallistujat
Voit rajata oppituntiesi keston ja lukumäärän haluamallasi tavalla, tai pitää vaikkapa non-stop opetusta koko päivän. Opettamiseen sopii esimerkiksi kirjasto, koti, piha tai puisto, kaverin kanssa tai yksin. Tai entäpä jos ehdottaisit naapurustosi kahvilanpitäjälle koulun järjestämistä kahvilan tiloissa? Päätä myös, kuinka paljon kouluusi mahtuu opiskelijoita ja tarvitaanko ennakkoilmoittautumista. Voit pitää valmistelemasi oppitunnin useammankin kerran karnevaalin aikana – uudet ihmiset tekevät oppimisesta ainutlaatuista!

3) Käytännön järjestelyt
Varmista oppituntisi sujuminen antamalla riittävät tiedot osallistujille etukäteen. Miten opetat? Onko kyseessä luento, käytännön harjoitus vai aktivoivan osallistumisen menetelmät? Mitä välineitä tarvitaan, ja tarjoatko ne opiskelijoille vai tuleeko heidän tuoda jotain mukanaan? Miten osallistujien tulisi pukeutua? Löytyykö opetuspaikalta juomavettä ja wc? Pop-up-kouluissa opetus on aina maksutonta, mutta voit tarvittaessa periä opiskelijoilta materiaalimaksun kustannuksien kattamiseksi.

4) Markkinointi ja tiedotus
Ilmoita oppituntisi karnevaaliin su 18.8. mennessä tällä lomakkeella. Hyväksymisen jälkeen se lisätään kartalle (mahdolliset muutokset osoitteeseen info.koulu@gmail.com). Markkinoi oppituntiasi itse sosiaalisessa mediassa tai vaikkapa lähikaupan ilmoitustaululla. Jos teet oppitunnistasi oman Facebook-tapahtuman, kerro siitä KOULU-tapahtuman seinällä ja laita myös omaan tapahtumaasi linkki KOULU-tapahtumaan. Huolehdi tarvittaessa opastuksesta paikan päällä, jotta opiskelijat löytävät perille. Voit halutessasi tulostaa KOULUN logon opasteisiisi tai tiedotteen ilmoitustaululle.

5) Jaa kokemuksesi
Koulu on osaamisen ja taitojen jakamista, joten haluamme jakaa myös kokemukset. Kokoonnumme yhteen jakamaan elämykset Päättäjäisiin sunnuntaina 25.8. klo 13-16 Helsinkiin, Dodon Kääntöpöydälle! Lähetä tarinasi ja kuvasi KOULUN Facebook-sivulle tai sähköpostitse: info.koulu@gmail.com. Vastaa myös palautekyselyyn!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s